Het woonzorgcentrum

Zorg op maat en een huiselijke sfeer, dat is wat De Hazelaar wil bieden aan personen met een zware zorgbehoefte en/of dementie. Onze aandacht gaat uit naar de persoonlijke noden en verlangens van de zorggebruikers en hun relaties.

Het woonzorgcentrum De Hazelaar is ontstaan vanuit de christelijke levensvisie en draagt deze waarden en tradities uit, met respect voor ieders religieuze of filosofische opvatting.

Ons huis telt negentig éénpersoonskamers, verdeeld over vier leefgroepen. Per leefruimte is er een zitkamer met TV en een keuken met eetkamer, waar zorggebruikers samen kunnen eten.

Binnen het woonzorgcentrum wonen ook personen met dementie.

Enkel en indien dergelijke personen doolgedrag, decorumverlies ... vertonen, verblijven zij op een gesloten afdeling ingericht om personen met dementie op een professionele manier te verzorgen. Zo beschikt deze leefruimte over een omsloten tuin, zodat ook zij kunnen genieten van frisse lucht en zon. 

De referentiepersoon dementie is bereikbaar op het e-mailadres: stephanie.spoelders(at)gza.be

Elke kamer is uitgerust met basismeubilair, zoals een badkamer met lavabo en een eigen toilet, een hoog/laag bed, nachttafel, een tafel met twee stoelen en fauteuil en ingebouwde kleerkast. In elke kamer is eveneens een aansluiting voor televisie en telefoon voorzien. De kamers mogen naar eigen smaak worden ingericht.

Bezoekers zijn op elk moment van de dag welkom. Vrijwilligers zorgen ervoor dat u tussen 14u en 17u kunt genieten van een drankje in de cafetaria.