Het centrum voor kortverblijf

Het centrum voor kortverblijf voorziet tijdelijke opvang. 

 Enkele voorbeelden:  

  • als u op een bepaald moment meer nood hebt aan begeleiding of zorg, zoals bijvoorbeeld na een hospitalisatieperiode,
  • wanneer de mantelzorger op reis gaat of gewoon even op adem moet komen.
  • “zonder reden” als vakantie (dicht bij huis).

Het centrum voor kortverblijf telt zeven bedden op de afdeling meander, waarvan 1 kamer verbinding maakt met de afdeling Mandoer Beneden. Dit biedt de mogelijkheid allerlei mensen op te vangen met elk hun eigen problematiek, zoals bijvoorbeeld dementie met doolgedrag, personen met verminderde zelfzorg of palliatief te verzorgen mensen. 

De afdeling Meander vindt aansluiting aan de openbare werking van De Hazelaar. Warme maaltijden kunnen genuttigd worden in de cafetaria, een gewoonte waar u ook na uw verblijf nog gebruik van kan blijven maken. Voor animatie, activiteiten en ondersteunende dienstverlening kan u terecht bij het lokaal dienstencentrum De Wilg. 

De kamer met verbinding aan Mandoer Beneden is specifiek aangepast om personen met dementie op te vangen. Deze leefruimte beschikt over een afgesloten leefruimte en omsloten tuin, om toegang naar buiten te kunnen garanderen.  

De kamer is uitgerust met basismeubilair, zoals een badkamer met lavabo en een eigen toilet, een hoog / laag bed, nachttafel, een tafel met twee stoelen en fauteuil en ingebouwde kleerkast. In de kamers voor kortverblijf is een telefoon en een televisietoestel voorzien. 

Bezoekers zijn op elk moment van de dag welkom. Vrijwilligers zorgen ervoor dat u tussen 14 en 17 uur met uw bezoek kunt genieten van een drankje in de cafetaria.

Voor de beschikbaarheid en reservatie van de kamers kan u hier terecht